"Kariyer Tüyoları Semineri" Gerçekleştirildi

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda 12 Aralık Perşembe günü ‘Kariyer Tüyoları’ başlıklı seminer gerçekleştirildi. Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı tarafından düzenlenen etkinlik, öğrenciler tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.

Elektronik ve Otomasyon Bölümü, Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı'nca düzenlenen “eğitim seminerleri” kapsamında; Dr. Öğr. Üyesi Hakan Alp tarafından organize edilen etkinlikte, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri kariyer planlamaları hakkında merak ettiklerini öğrenme fırsatı buldu.

Türkiye'nin en büyük online istihdam platformu Kariyer.net’in Pazarlama İletişimi Birim Müdürü Tuba Karadağ İyiokur’un sunumuyla gerçekleşen seminerde kariyer yolculuğu evrelerinde dikkat edilmesi gereken hususlara değinildi.

-"Kariyerinize Başlarken Donanımlı Mezunlar Olarak Fark Yaratmalısınız  ”

Tuba Karadağ İyiokur konuşmasında, Türkiye'nin en önemli yükseköğretim kurumlarından biri olan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'da böyle bir organizasyonda öğrencilerle buluşmanın mutluluk ve heyecan verici olduğunu ifade etti. İyiokur, bu eğitimde yaptığı sunumun, sektörde lider konumunda olan kariyer.net’in 20 yıllık tecrübe ve birikimlerinden derlenmiş bilgiler ışığında hazırlandığına dikkat çekerek, özellikle mezuniyeti yaklaşmış öğrenciler için iş hayatına 1-0 önde başlamalarını sağlayacak altın değerinde öneriler içerdiğini belirtti.

Tüm öğrencilerin eğitim hayatları boyunca seçmek istedikleri meslek ile alakalı kendilerini geliştirmelerinin, onları rakiplerinin önüne geçireceğinin altını çizen İyiokur, alanında fark yaratan ve donanımlı adayların, aynı bölümden mezun olan fakat diploma dışında kazanımı olmayan adaylara kıyasla çok daha hızlı kariyer yapabildiklerini söyledi.

Kariyer ve ilgi alanı belirlenmeden önce bireysel Swot analizi yapılarak karaktere uygun işlere yönelmenin, insanı daha hızlı başarıya ulaştırdığını vurgulayan Tuba Karadağ İyiokur, kişilik testleri çözmenin, aile ve tanıdıkların fikirlerine başvurmanın ve staj yapmanın bu analizi doğru yapma konusunda büyük fayda sağlayacağını bildirdi.

Mezun olmadan önce hedeflerin belirlenmesinin çok önemli olduğunu dile getiren İyiokur, kariyer planlaması yapan kişilerin sadece meslek seçimine değil o işi hangi şehirde veya ülkede yapmak istediğine de karar vermesi gerektiğini zira yaşadığı kentte mutlu olmayan insanların iş hayatında başarılı olmalarının da güç olduğunu belirtti.

-“Kendinizi Geliştirmedikçe En İyi Üniversiteden Mezun Olmanızın da Anlamı Yoktur”

Seminerde internetteki milyonlarca özgeçmiş arasında öne çıkmayı sağlayacak etkili CV hazırlamanın püf noktalarını da paylaşan İyiokur; “Tek başına diploma veya okul puanı hiçbir işinize yaramaz. En iyi üniversiteden de mezun olsanız kendinizi geliştirmedikçe ve artı kazanımlara sahip olmadıkça size önemli bir fayda sağlamayacak. Bunların yanı sıra donanımlı biri olup kendinizi özgeçmişinizde veya mülakatlarda iyi ifade edemedikçe de bu kazanımların faydası olmayacak. Dolayısıyla etkili bir cv hazırlayıp sunmanız, kariyer yolculuğunuzun en önemli adımıdır. Firma yetkilileriyle ilk karşılaşmanız özgeçmişinizde yer alan fotoğrafınız üzerinden olacağı için cv fotoğrafı seçiminde çok hassas davranmalısınız. Mail adresi ve özet bilgi bölümleri ise dikkat edilmediği takdirde ilk izlenime zarar veren hususlardandır. Mail adresinizin isim ve soy isminizden oluşması çok önemlidir. Özet bilgi kısmında da özgeçmişinizin içinde yer almayan ek bilgilerinizi yazmanız öne çıkmanızı sağlayacaktır. Bu bölüm sizin vitrininizdir, firma yetkilisinin özgeçmişinizle ilgilenip detaylı incelemesini istiyorsanız ön bilgi kısmına ayrıca özen göstermelisiniz.” ifadelerini kullandı.

Sunumun ardından geeçilen soru-cevap bölümünde Tuba Karadağ İyiokur, öğrenciler tarafından kendisine yöneltilen tüm soruları titizlikle yanıtladı. Seminer  sonunda Radyo ve Televizyon Teknolojisi Program Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hasan Yaman ve Dr. Öğr. Üyesi Hakan Alp, paylaştığı kıymetli bilgilerden dolayı Tuba Karadağ İyiokur’a teşekkür ederek; kendisine belge ve çiçek takdiminde bulundular.

Haber: Suzan Çiçek

Fotoğraf: Doğukan Yaşin, Mert Can